Koszyk:
0,00
Home EDUKACJA WCZESNOSZKOLNAPLANSZE › Zastosowanie żywności cz. II
Na prezentowaną pomoc dydaktyczną składają się zestawy trzech historyjek obrazkowych, prezentujących tematykę zastosowania cukru, oleju i soli. Historyjki namalowane są na planszach formatu B2, w sposób trafiający do wyobraźni dziecka w wieku przedszkolnym i młodszym wieku szkolnym. Obrazki są czytelne, bogato ilustrowane i kolorowe, posiadają rzepy, które dają nauczycielowi możliwość przyczepiania odpowiednich napisów (wyrazów tematycznych) do globalnego czytania przez dzieci. Zastosowanie historyjek obrazkowych rozwija myślenie, procesy poznawcze i działa na wyobraźnią dziecka.
Tematy plansz:
Część D Cukier: • Schemat produkcji cukru, • Zastosowanie cukru,
Część E Olej: • Zastosowanie oleju,
Część F Sól: • Zastosowanie soli,
KOD: BRO
  • Brak komentarzy
Podobne w tej kategorii